Hospodyňkou.cz Naučte se být dobrou hospodyňkou Domácí spotřebičeMasoZahradaZelenina
Hovězí maso na hamburger

Jak si připravit a ochutit hovězí maso na domácí hamburger?

Ať už se chystáte grilovat na zahrádce či si domácí burger plánujete připravit doma na grilovací pánvi, hodí se vědět a znát, jak správně ochutit maso na hamburger.

Správné ochucení začíná jen od špetky soli s pepřem až po kombinaci různých ingrediencí. Vše se odvíjí jen od chuti člověka. Já vám ukáži, jak máme rádi ochucené maso na burger doma my.

Nezapomeňte, že maso chutná nejlépe na dřevěném uhlí. Doporučuji pořídit na grilování toto:

Potřebný čas: 10 minut.

  1. Připravte si suroviny

    U nás doma používáme k ochucení hovězího masa na burger následující suroviny: worchestrovou omáčku, dijonskou hořčici, 1 žloutek, stroužek česneku, pažitku ze zahrádky (lze nahradit cibulkou, jemně nasekanou červenou cibulí atd.), sůl a pepř.
    Recept na ochucení hamburgeru

  2. Vše dejte do misky

    Suroviny dejte do misky. Pažitku nasekejte, stroužek česneku rozetřete. Nám stačí polovina.
    Přisypte dle chuti sůl a pepř, většinou na 600 gramů masa stačí lžička soli a půlka pepře. Jedna lžíce worchestru bude stačit.Jak ochutit maso na burger

  3. Smíchejte ingredience

    Suroviny smíchejte. Nejprve můžete použít vařečku, ale ruční práci nic nenahradí.
    Vznikne vám velká koule směsi masa.Smíchané maso na burger

  4. Maso naporcujte a vytlačte vzduch

    Obvyklá gramáž jednoho masa na hamburger je mezi 140 – 200 gramy.
    Hlavní pomocník by měla být velikost housky. Hamburger by měl mít stejný průměr jako houska a být 1–2 centimetry vysoký.
    Pokud se nechcete s váhou trápit, navažte na 150 gramů.
    Poté, co máte maso rozdělené, udělejte z něj kuličku a párkrát s ní hoďte o tác či prkýnko. Vytlačíte tím přebytečné vzduchové bubliny, které by jinak zapříčinily rozpad masa na grilu.Správná váha na hamburger

  5. Vytvarujte placky s důlkem

    Nejdůležitější na přípravě masa na hamburger je jeho velikost. Ta má být stejně velká jako je průměr housky a maso má být vysoké 1–2 centimetry.
    My máme raději větší flák masa, které musí v hamburgeru vyniknout, a držíme se horní hodnoty.
    Doprostřed placky vytvarujte důlek. Maso se vám poté na grilu nenafoukne a nevyboulí.Maso s důlkem

Hotovo. Vaše maso na hamburger je ochucené a připravené. Nyní jej stačí hodit na rozpálený gril, jednou otočit a vložit do rozpečené housky s dalšími ingrediencemi pro váš domácí, chuťově dokonalý, burger.

Naposledy aktualizoval David dne .
Přiřazeno: